perjantai 24. elokuuta 2012

Näyttelyitä


Viimeisestä päivityksestä ei ole treenien puolesta paljoakaan tapahtunut…mutta kuvia olen saanut :)
Ilmoitin taannoin Allun melkein kaikkiin lähellä oleviin näyttelyihin, että saisin sille toisen sertifikaatin. No, aloitimme Nokian ryhmänäytelyistä. Fiilikset oli aika vaisut, sillä arvosteltavissa uroksissa oli monta avoimen luokan urosta ja jos sen sertin haluaisimme niin Allun tulisi olla paras uros. Ensin oli nuortenluokka, jossa Allu oli ainoa, ERI NUO1 SA, sitten odoteltiin paras uros kehää. Sormia pidettiin ristissä ja tuomarin harkintojen jälkeen osoitti minulle ja Allulle ykköspaikkaa :) Eli ei yhtään huonosti, kotiin lähdettiin VSP.nä.

Seuraavana näyttelyt oli Raisiossa 11.8, siellä Allu oli ERI NUO1, ei huono ja sertiäkään ei tarvita ennen kahden vuoden ikää. Tuomarin tyyli arvotella oli todella sekava ja ajallisesti siihen meni 20s ja koko schipperkeporukka oli arvosteltu kymmenessä minuutissa, vähän ärsytti, että maksaa 38e siitä, että tuomari vaan ON…

No, seuraavana päivänä suuntasimme Helsinkiin, odotukset eivät olleet korkealla ja Päivi Eerola on tiukka tuomari, (esim. schipperkejä oli 6kpl ja kaksi sai hylätyn). Allu päätti hurmata tuomarin heti ja esitti hyppytaitojaan hyppäämällä esittelypöydälle. Kaikin puolin Allu esiintyi hienosti ja yllätyksenä tuli, että se valittiin päivän parhaaksi urokseksi jälleen ja jäi kakkoseksi Fandal’s O’Macylle ollen siis VSP :)

BJ on käynyt paimentamassa Piikkiön suunnalla. Ihan kiinnostunut se on lampailla, mutta voi olla että nuoren iän ja rohkeuden puuttuessa on tyytynyt syömään lampaan kakkaa.. Liikkuessa herää tekemään hommia, mutta jatkaa sen jälkeen paskan lappaamista. Something Liken paimennuspäivällä tämä vain lisäsi vahvistusta siitä, ettei sitä ainakaan tällä hetkellä lampaat kiinnosta. Siispä tein päätöksen, että vintiön kanssa lampaillaan seuraavan kerran vasta ensi keväänä, kun ollaan saatu koko, järkeä ja rohkeutta lisää.Muuten ollaan otettu pikkasen tokoa/tottista. Eilen aloitettiin BJ kanssa Lentsu Välimäen tokokurssilla. Ensimmäisen kerran tehtävinä oli hyppy, jonka BJ suoritti hienosti, itse vähän kämmäilin käskyjen kanssa, mutta aloitellaan vasta -.- Toisena oli ruutu, jonne BJ irtosi erinomaisesti, kesti jopa sen, että seurasi lähetyspaikkaan ja jaksoi odottaa käskyäkin :) Lopuksi otettiin paikalla makuut ja hienosti meni nekin. Allun kanssa oltiin Nina Mannerin koulutuksessa. Allulla oli taas omat asiat mielessä ja kuuma päiväkin vielä verotti pikku mustan päätä niin, ettei treenauksesta oikein tullu mitään. Aiheina otin kaukokäskyt, joissa päätettiin harjoitella ilmeen muuttumista ja aktiivisuutta. Ja kas kummaa, liikkeet alkoi nopeutua B) toisella kierroksella halusin ottaa kapulan loppuosaa. Selvisi, että pitoa tulee parantaa ja että Allu saa tiputtaa kapulan vasta kun irroituskäsky tulee, muuten sen tulisi kantaa sitä.

Canicrossissa käytiin keskiviikkona 22.8. kääntymässä. Motivaatiosta ei ainakaan ollut puutetta, koska vettä tuli saavista kaatamalla. Bjkin pääsi kokeilemaan yhden vedon, ja  pikku mies innostui lajista heti. Siis sen parissa jatketaan, omistajan vaan pitäisi jaksaa lähteä mukaan :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti