maanantai 8. lokakuuta 2012

SuperpäivitysAika on menny siivillä ja paljon ollaan treenattu ja kisattu :)

Elokuun lopulla olin ilmoittanut Allun virallisesti ensimmäisiin 2-luokan kisoihin Helsinkiin. Kisapäivä oli lämmin ja aurinkoinen, mutta lämpö vaikuttaa aina Allun vauhtiin. Tälläkin kertaa meno oli hitaampaa kuin normaalisti, mutta ohjattavuus oli huippua, ekalla radalla ainoastaan keppien sisäänmenossa sattui virhe, muuten ok, aikavirheitä 6sekuntia!! Toisella radalla teimme nollasuorituksen, mutta aikavirheitä 2,5s, viimeisellä radalla jälleen nollasuoritus, ja aikaakin jäi, mutta silti niin hitaita että olimme vasta kuudensia ja LUVAttomia. :D Mutta mahtava kisapäivä: 2x ensimmäinen ja kuudes, ainakin kisamaksut tuli saatua takaisin ;)

Seuraavana  viikonloppuna olimme jälleen Purina Areenalla kisaamassa, tällä kertaa tuomaristossa oli ulkomaalaisia tuomareita. Radat olivat todella haastavia. Tällä kertaa Allulta ei puuttunut vauhtia, mutta samalla ohjaajan huitomiset jäi huomiotta. Kolme hyllyä tuli, mutta hauskaa oli.
Seuraavan kerran starttasimme vasta syyskuun lopulla TSAU:n kisoissa. Päivän aikana oli neljä starttia. Aamulla aloitin ratahenkilönä ja kun kakkosten kisat alkoivat olin hieman alavireinen. Kuitenkin Henrin ja Karin radat olivat hauskoja ja mukavan haastavia. Ekalla radalla tuli ”perinteinen” hylly, mutta toisella radalla sain itseni kokoon ja saimme nollaradan sijoittumalla kolmanneksi (+luva), kolmas rata oli hyppäri, rata meni muuten mukavasti, mutta myöhästyin murto-osan ja kepeiltä tuli virhe, sijoituttiin neljänneksi. Viimeisellä radalla oli paljon kimurantteja kohtia, mutta selvisimme niistä loistavasti ja samlla tehtiin meidän eka nollavoitto. Kisa päivä oli mitä parhain ja antoi uutta puhtia agilityyn :)

6.-7.10. oli Helsingin Purina Areenalla ja Vantaa Vuokkoset hallilla yhteensä 5 starttia. Ajatukseni oli, että jostain niistä saisimme viimeisen luva ja siirron kolmosiin. Vuokkoset hallilla Allu oli ihana hurja itsensä ja eka rata meni siihen kun se sinkoili radalla minne sattui, toisella radalla se sentään kuunteli, mutta keppi vitosen takia luvat jäi siltä päivältä saamatta. Sunnuntaina uudestaan pääkaupunkiseudulle,  tällä kertaa menimme BJ kasvattajan kanssa kimppakyydillä. Ekalla radalla olin taas unessa ja en saanut valssia valmiiksi ja Allu karkasi keinulle. Toisella radalla oli katsonut radan väärin ja menin sitten niin kuin edelliset olivat menneet :D Radalla oli vielä se hauskuus, että Allu varasti ja seisoi ensimmäisen esteen takana, ja oli käynnistänyt kellon ennen aikaisesti, maaliin päästessä olimme tehneet nollan, olin super onnellinen, mutta kun Jansu tuli sanomaan et kello oli ehtiny käymään 2-4s ennen kuin olin kutsunut Allua, mutta ONNEKSI aikavirheitä ei tullut (-0,4s o tarkkaa suorittamista ;)) ja näin olimme jälleen luokkavoittajia ja saimme siirron kolmosiin.

Mitähän siitäkin tulee :D

Agilityä ollaan Allun kanssa treenattu Jaakko Suoknuutin opissa. Meidän suurin treenauksen aihe on saada itsenäisempää suoritusta ja minun lopettavan ”auttamisen”, mikä oikeastaan vaan vaikeuttaa Allun suoritukset, mutta kyllä se siitä.. BJ on taas Elina Jänesniemen pentujatkokurssilla ja voin sanoa olevani pulassa, sillä en mä oo tollaseen vauhtiin tottunu, joka paikassa aina myöhässä. Mutta eiköhän se siitä ala luonnistumaan.
BJ kanssa olen sitten touhunnut enemmän toko- ja hakupuolta. Käytiin kääntymässä pentujatkokurssilla, mutta aika turhaa käynnit olivat kun pikku bc:ni osasi jo treenattavat asiat. Samoihin aikoihin alkoi Lentsu Välimäen tokokurssi. Kertojen aikana treenattiin hyppy, hyppynouto (puulla ja metallilla), Z, ruutu, tunnari, kaukot. Lisäksi jokaisella kerralla oli paikalla olot sekä perus seuruut yms.

Syyskuun puolivälissä oli Something Like-kennelpäivät Kuralan kartanolla Yläneellä. Perjantaina leiri alkoi sateisissa merkeissä, mutta hallissa oli mukavaa tokoilla. Seuraava päivä olikin mukavan aurinkoinen ja aiheena oli agility. Kouluttajana meillä oli Heinon Marjo. BJ ja Allu ahersivat mukavasti ja olivat hallinnassa :D Sunnuntaina meillä oli peltojälkeä Maaritin opissa.

Olen myös itse käynyt treenaamassa Teemu Taskisen rääkissä. Voin sanoa, että tunti on välillä TODELLA pitkä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti