torstai 16. toukokuuta 2013

Agilityn sm-nollia ja kokeita

Allun kanssa meillä on pääsiäiskisojen jälkeen "vain" kolme sm-nollaa kasassa. Tavoitteita olisi saada kaikki kasaan, katsotaan jos toteutuis. Ohjelmaa on kuitenkin niin paljon, että seuraavaan starttiin päästiin vasta huhtikuun viimeisenä viikonloppuna. Kisattiin lauantaina ATTn kisoissa. Kolme suht helppoa rataa. Ekalla saatiin nolla, mukavaa ja sujuvaa menoa. Toisella radalla tuli harmillinen vitonen putkesta, muuten radalla ei ollut ongelmia. Nyt muuten lähdössä odottaminen ei tuota ongelmaa. Mikähän edeltävissä kisoissa on ollut ongelma. Viimeinen rata meni sitten pipariksi, eikä siitä sitten enempää :D
TSAUn kisoissa ensimmäiseltä radalta vitonen, kosketuksesta, teknisesti rata meni hyvin, hieman pitkiä kaarroksia, mutta vauhti ok. Toisella radalla hyvä nolla. Kolmannella lähdin tavoittelemaan nollaa ja ehdin henkäistä, että nyt tulee ja toiseksi viimeisellä hyllytettiin (tästä ei oo ku syyttäminen ohjaajaa), viimeinen rata meni sit sudittamiseksi, mut ainaki irtos ;)

BJn kanssa oltiin Vapun päivänä BH-kokeessa. Aika luottavaisin mielin lähdin kokeeseen. Arpaonni antoi nro 5, joka oli hyvä, sillä muuten olisi joutunut odottamaan todella pitkään. Osallistujia oli 18. Ennen omaa vuoroa ensimmäisellä parilla ei oikein sujunut, alkoi itseä jännittämään todenteolla. Omalla vuorolla henkäys syvään ja menoksi. Päästiin aloittamaan liikkeistä (onneksi), BJ oli ihan hyvässä vireessä ja meno oli sujuvaa. Hihnatta seuruu oli heikointa, mutta muut osa-alueet meni hyvin. Paikallaolo oli hieman lyhyt, koska toinen suorittaja päätti keskeyttää, kun koira touhusi omiaan. Tuomari piti meitä vielä muutaman minuutin, mutta siellä BJ pysyi :) Loppuarvioinnissa tuomari kertoi hyvät ja huonot asiat eri osioista, ja saatiin hyväksytty, pieni jei! Sitten saatiin odottaa pari tuntia, että loput sai osion suoritettua, mutta mikäs siinä lämpimässä auringon paisteessa oli olla :D Kaupunkiosuus oli helppo, käveltiin ns. kortteli ympäri ja jätettiin lyhyeksi aikaa koira kiinni ja poistuttiin itse paikalta. Pienten sanojen jälkeen tuomari kätteli ja onnitteli hyväksytystä käyttäymiskokeesta. Wuhuu!!

4.5. olin Oili Huotarin tokokoulutuksesta. BJ pääsi mukaan koulutukseen. Ekassa osassa otettiin kisanomaista palkkauksta. Paljon on vielä tehtävä ja muistaa palkata! Toisessa osiossa otettiin kunnon häiriötreeniä. Ensimmäiseksi sivulla, porukka kerääntyi ympärille heiluen ja kutsuen. Alussa BJ oli kova kiire joka suuntaan, mutta alkoi siirtyä omaan kuplaansa. Toisena häiriöitä paikalla makuussa. Lisäksi otettiin ryhmäpaikalla oloa EVLmäisesti. BJn kanssa helpotettu paikalla istuminen ja tähän tarvitaan PALJON lisää treeniä. Paikalla makuu meni hyvin, mitä nyt veulaa hieman. Vielä tehtiin muutaman toiston aloituksesta ja lopetuksesta sekä erikoinen ympyrämalli, jossa jokainen käskytti omaa koiraansa halutussa tahdissa, tämä oli BJ selvästi vaikeaa ja tahtoo tätä lisää :D

No, tein hieman väärin koiralle ja olin ilmoittanut BJ tokokokeeseen. Päätin, että startataan avoimessa ja liikkeethan ovat valmiit. Kuitenkin viikolla tehdyt asiat painoivat päälle eikä suoritus ollut meidän näköistä ollenkaan. Pidin kokeen aikana pään kylmänä, iloisen mielen vaikka muutamat liikkeet nollaantuivatkin ;) Koe oli mukava kokemus ja nyt tiedetään miten mistä lähdetään jatkamaan. Tulokseksi siis saatiin 117p, nollatut liikkeet olivat liikkeestä maahanmeno sekä kaukokäskyt.

No, toukokuu onkin alkanut tokopainoitteisesti. Aloitettiin Lentsulla tokokurssilla ja sen avulla pyrin selvittämään linjojani ja hyvältä näyttää.

Agilityä on enää muutama kerta jäljellä ja kesätauko alkaa häämöttää. BJn kanssa olisi kesän aikana tarkoitus vahvistaa keppejä ja saada varmuutta hyppytekniikkaan. Mahdollisesti osallistutaan möllikisoihinkin, jos sellanen sattuu osumaan oikealle kohdalle..

Ja kesä on vihdoin tullut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti