maanantai 15. huhtikuuta 2013

Tallinna voittaja 2013

Ajattelin, että voisin tämän kirjoittaa omana tekstinään, sen verran jännä reissu oli.

Matka jännitys alkoi jo muutamaa päivää ennen näyttelyihin lähtemistä, sillä allekirjoittanut huomasi passinsa menneen vanhaksi -.-) Olisihan minulla ollut mahdollisuus mennä jonottamaan Turun poliisilaitokselle, mutta ketä nyt kiinnostaa jonottaa puolipäivää ja maksaa väliaikaisesta passista 80e, lisäksi minulla oli aamulla töitä, eikä klo 15 jälkeen oteta vastaa. Siispä tarkoitus oli mennä vanhalla passilla ja tämä jos mikään ahdisti.

Tässä kohtaan voin sanoa, että hienosti päästiin Tallinnaan ja takaisin. No, toinen hermostumisen aihe oli aikataulu. Laiva saapui Tallinnan satamaan klo 9.30 ja BJn kehä alkoi klo10.33. Tässä vähän mietittiin jos laiva olisi myöhässä tai jtn muuta sattuisi. Olimme melkein hallilla, kun ajattelin, että kaikki on mennyt liian putkeen tällä matkalla, päätti BJ alkaa vinkumaan (tekee sitä joskus autossa ku matka o pysähdyksiä ja kiihdytyksiä paljon), komensin olemaan hiljaa. Kuka olisi arvannut, että Bjllä on hätä ja kuinkas ollakkaan pienillä bcllä kävi vahinko. Kun parkkeerattiin näyttelypaikalle, otin BJn äkkiä ulos ja katsoin koiraa... Miten se olikaan voinut saada itsensä siihen kuntoon, paskaa oli kaikkialla ja tarkoitan kirjaimellisesti, koko häkki ja koira kuonosta hännän päähän. Kehän alkuun puoli tuntia, eikä missään pesupaikkaa, en tienny pitäisikö itkeä vai nauraa. Siinä sitten otin ne muutamat kosteuspyyhkeet käteen ja aloin hinkuttaa, kiitos että oli oma vesi mukana. Kymmenessä minuutissa koiran valkoiset kohdat alkoi olemaan valkoisia, pieni ulkoilutus vielä ja poikien kanssa hallille...

Näyttelypaikka oli pieni ja kehät olivat pieniä. Laiton Allun häkkiin ja jatkoin BJn puunaamista, tietysti sillä oli valkoiset osat vähän kurastuneet lenkin aikana. Siis oikeasti kevät o nii ihanaa näyttelyaikaa ;)
Ehdin katsastamaan bordercollieiden listaa ja junioreita oli ilmoitettu kolme kappaletta. Yksi virosta ja toinen Suomesta. Itselläni ei ollut kovinkaan suuret odotukset, koska BJ oli aivan naku sekä kakkaepisodi sotki loputkin mahikset.

BJ esiintyi tällä kertaa edukseen, olimme aikaisemmin viikolla treenanneet eteenpäin juoksua ja nyt BJllä oli mukava draivi eteenpäin. Karvakin oli ehtinyt kuivahtaa ennen tuomarin hiplaamista. Heti alussa tuomari totesi, että BJllä on varmaan ollut karvanlähtö, mietin siinä sitten että se oli sitten siinä. Kuitenkin seisottaessani tuomarin edessä kuulin kuinka se lateli excellent...excellent.. ajattelin, että no saadaan sentään erinomainen ja olin ajatukseen tyytyväinen. ERI SA

Kilpailuluokassa oli meidän lisäksi suomalainen Quicket Wonderwall, hieno uros ja hyvässä karvassa. Muutaman kierroksen jälkeen sijoitti meidän ENSIMMÄISEKSI!! :) Titteliksi: Tallinnan juniorvoittaja-13! JUN-SERT!

Paras uros kehässä oli kummatkin juniorit sekä valioluokan uros. Siinäkin tehtiin pieni piiri pyörii ja sijoitukset osoitettiin, meidät ENSIMMÄISEKSI!! Eli paras uros sekä Tallinnan voittaja-13
Tuomari totesi, että hän tykkäsi enemmän BJ tempperamentistä sekä hänestä BJ oli juuri sellanen kuin hän toivoo bordercollien olevan. Vielä siis jouduttiin odottamaan ROP-kehää.. Narttuja oli vain kolme. Siispä kauaa ei jouduttu odottamaan. Välissä käytiin kehässä ja saatiin ROP-juniorruusuke.
ROP- kehässä uskoin, että VSP sieltä tulee, kuitenkin BJ o niin junnu vielä, mutta toisin kävi. Tuomari sijoitti BJn rotunsa parhaaksi edustajaksi, minun pikku bordercollieen, joka oli vajaa tunti sitten ollut täysin omassa kakassaan, ei paskemmin ;)

Tässä välissä BJ pääsi autoon, halli oli niin ahdas, etten sinne viitsinyt jättää. Auto tuoksui "ihanalta".

Allu oli ainoa valioluokan uros. Schipperkejä oli kaiken kaikkiaan kuusi, 50/50 jaolla. Tuomari totesi, että Allu on iso, totesin vaan, että mini se on ja painaa n. 7kg. Ajatukset siinä vaiheessa eivät olleet kovin kummoiset. Kuitenkin luottopakkini sai ERI SA ja paras uroskehään mentiin. Kaikki kolme urosta kisasivat ja Allu ensimmäiseksi ;) Tällä saatiin toivomani SERTi ja Eestin muotovalioarvo :) lisäksi cacib! ja bonuksena Tallinnan voittaja-13.
ROP kehässä vastassa oli Allun siskopuoli Fandal's Qwinhild. Tarkan syynäyksenä jälkeen Allu sai puna-keltaisen ruusukkeen, eka ROP Allulle :)

Matkaseuralaisillakaan ei mennyt huonosti, jokainen sai jotain :)
Takaisin Suomeen päästiinkin sitten sen suurempi kommelluksia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti