maanantai 15. huhtikuuta 2013

Huoltoja ja agiliitelyä..

BJ o ollu vähän huoltoa. Ollaan oltu fyssarilla, sen verran jumissa pojalla o ollu paikat. Kipeiksi paikoiksi osoittautuivat niskanikama, lantio oli vinossa sekä kyljet. Syvät lihakset ovat vielä heikossa kunnossa, mutta ollaan treenattu näitä :) myös venyttelyä takareisille, kinkut oli aikas kireät.
Lisäksi käytiin kuvaamassa BJn viralliset luustokuvat. Eläinlääkärin sanojen mukaan priimaa ovat, lonkkien lopullista arviota odotellaan vielä, mutta polvet, kyynärät, olat ja selkä olivat puhtaat/terveet. Eli edelleen voidaan hyvällä mielin treenailla ja elellä ;)

Allu pääsi siis touhuamaan BJ huoltoajan :D Elinan valmennuksessa oli mukavia kiemuroita, mikään ei oikeastaan osoittautunut vaikeaksi. Kehuja saatiin hyvistä juoksukontakteista ja kuulemmma oma liikkumiseni o parantunut (kiitoksen tälle antaa maksikoirani ;)) Lopuksi suoritettiin rata kisamaisesti alusta loppuun, 25 puhtaasti :)

Pääsiäisenä osallistuttiin kahtena päivänä kisoihin Turussa.
TSAUn kisoissa oli neljä rataa. Vauhti oli hyvä, mut ekalla radalla kepeille tuli virhe ja korjauksesta hyllytti. Toisella bloggasin hypyn ja jätkä sinkasi putkeen -> hylly. Hyppärillä harmillinen vitonen putkesta ja viimeisellä radalla sähellys nolla, kuitenkin sijoituttiin toiseksi!!

ATTn kolme starttia ja kaikki hylätyksi. Ekalla myöhässä, toisella katse irtosi hetkeksi ja karkasi selän takaa. Viimeisellä Allu oli väsy eikä tehny itselleen edullista suoritusta.

No, tässä tuleekin sitten kuukauden tauko kisaamiseen, sitten olisi vielä muutamat startit ja kesälaitumille lopsis. Allun vauhti kärsii niin paljon kuumalla, etten näe mitään järjeä osallistua ja tappaa kummankin motivaatiota ;)

Kunnon pääsiäisviikonlopun kruunaus oli SL-agilitypäivä. Tuulia ja Timo Liuhto veti meille upeat treenit. Tuulian rata oli meille vaikeampi, siinä oli enemmän kiemuroita, eikä me BJn kanssa olla vielä tehty paljoakaan maksirimoilla tiukkoja kurveja. Sain siis paljon uusia asioita treenattavaksi. Timon rata oli selvempi, suoria linjoja, mutta muutamia tiukempia kaarroksia. Ennen rataan tutustumista Timo halusi selventää meille, mitä kuutta asiaa koira katsoo ohjaajassa radalla (liike, rintamasuunta, katse, kädet,jalat sekä ääni). Sitten tutustuttiin rataan yhdessä, mietittiin mitkä kaikki ohjaukset sopivat eri este väleihin, sai taas omat aivot töihin :) Oli todella mukavaa nähdä muita SL-immeisiä.

Allulla on huoltopäivänsä, jumissa tämänkin tapaus. Hoidon jälkeen sipuli oli paljon kapeampi ja etujalat liikkuivat suoraan.
BJ pääsi siis tällä kertaa mukaan treenihin. Elinan radalla haettiin ohjaajaan vauhtia, ongelma kohdaksemme radalla oli sylkkäri BJ ei millään halunnut tulla käteen vaan loikkasi esteen yli. Tässä siis meille tehtävää. Ratakurssin veti Tuulia, rata oli samanlainen kuin SL-päivässä, mukava yhdistelmä tiukkoja kurveja sekä vauhdikkaita pätkiä.

Seuraavalla valmennuskerralla laitettiin koirat tarjoamaan hyppyjä eri esteillä sekä saksalaisessa. Kepeille tehtiin eri törkkäsyjä sekä pimeää putkikulmaa. Huomasin, että BJ tarjoaa vähän huonosti, joten alan kotona tekemään aivonystyröitä herättäviä harjoituksia ja naksuttelen sen tekemisistä, ainakin oven BJ on oppinut sulkemaan, vielä on monia temppuja, joita aiotaan harjoitella. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti