perjantai 22. maaliskuuta 2013

Ja niin ne vaan hyppelee...

Tuulia Liuhdon ratapiirros


Oltiin 21.3. Tuulian yksärillä poikien kanssa. Jaon tunnin, joten rataantutustumisen lisäksi treeniaikaa jäi n. 10min kummallekin koiralle. Aloitin BJn kanssa, rimat oli 50-55. 1-4 esteillä oli kaksi ohjausvaihtoehtoa, Tuulia kellotti. Ensimmäisessä vaihtoehdossa oltiin 2 estellä seinän puolella. Tarkoitus oli törkätä 1 ponnistuskohtaa ja jatkaa päällejuoksuna kolmoselle ja ohjata putkeen. Toisena oli mennä 2 toiselle puolelle ja tehdä 2-3 väliin persjättö. BJn kanssa nopeampi oli 2 vaihtoehto ja Allulla taas ensimmäinen :D Huomasin, etten ole tottunut vielä maksien ohjattavuuteen, ne o paljon nopeemmin pisteestä A pisteessä B ku minikokoinen (yllätys??) Olin ensimmäisellä kerralla tosi myöhässä ja toisella kerralla BJ oliki et "pois tielt kyl mä tiiän mihi mä meen!". Kepeihin laiton ekaan ja vikaan väliin ohjurit, BJ osasi erinomaisesti hakea kepeille (mä en oikeesti tiiä miten toi koira tekee ton, se vaan hoksas ne <3) Kontaktit ja rengas oli ok. Kontakteilla saa viel tehdä töit oman sijainnin kanssa, mut perusteet o kunnossa, muistaa vaan pitää koko ajan kriteeristä kiinni mihin ja missä koiran kuuluu olla :)
Allun kanssa oli sitten vähän hankalaa (kaksi niin erilaista ohjattavaa että) ekalla kerralla teki saman tempun kuin kisoissa, selän takaa putken väärään päähän >:| no, sitten alkoi kunnollinen perseily, mikään ei oikein tuntunut sujuvat. No, saatiin ihan kelpoja suorituksia, mut ei tainnut olla Allun päivä. Ainoastaan schipperkeihmiset ymmärtää, mut sipuleil ratojen suoritus riippuu ihan tämän yksilön sen hetkisestä mielentilasta ;)

Seuraavana päivänä oltiin tokoilemassa hallilla. BJn kanssa otin ensimmäiseksi ruutua. Alussa läpijuoksuna, sinne lähetyksellä ja pysäytyksellä. Hienosti meni, joten sijoitin BJn vasemmalle puolelle ruutua, menin itse "omalle paikalleni" ja lähetin ruutuun. Ensimmäiseksi kerraksi hyvin, selvästi on hajua missä pitäisi olla. Vielä muutama toisto ja lopuksi pitkällä matkalla. Huomasin, että ollaan tehty lyhyemmällä, stoppasi puoleen väliin, toistin käskyn ja korjasi heti.
Tauon jälkeen tehtiin luoksetuloa kerran stopilla, reagoi erinomaisesti käsimerkkiin, joten jatkettiin suorilla luoksetuloilla. Sitten otettiin kaukoja matkana n. 5-6m takapalkalla, erinomainen reagointi, en kylläkään nähnyt liikkuiko perse, tähän tarvin valvovan silmäparin. Mutta muutamat toistot olivat hyviä, joten jätettiin tähän. Viimeisenä otin noudon, senkin alkaa olla mallillaan. Loppa aika leikittiin lelulla ja hyvillä mielin lähdettiin kotiin. Pitää varmaan istua alas ja alkaa miettimään omia kriteereitä, millaisina haluan nähdä liikkeet?!

Tunnarin treenausta ollaan jatkettu. Selvästi nenän käyttöä on ja tästä jatketaan... Sulaisipa lumet jo, sais vähän erilaista treeniä...

Paimennusta ollaan päästy harjoittamaan viikottain. Ohjaajakin alkaa saamaan ideasta kiinni. Viimeisimmissä treeneissä oli tasapainon hakeminen jälleen aiheena.  Tarkoituksena oli välillä "räjäyttää" lauma ja koiran oli haettava lauma jälleen yhteen ja tasapainottaa tilanne. Voin sanoa, ettei se räjäyttäminen ole helppoa, tunsin itseni yhdeksi lampaista. Toisella kierroksella tehtiin takakuljetusta neliöllä. BJ oli hihnassa, ettei tullut turhia syöksyilyjä. Osittain ajo sujui hyvin, muutamia remmi kireällä-meininkiä sekä selvitettiin muutamia pulmia mihin lampaiden veto vie yms. Koko kevään tullaan käymään lampailla, saa nähdä edistytäänkö mihinkään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti