maanantai 18. maaliskuuta 2013

Mitäs tässä välissä o puuhailtu?

Elinan valmennuksessa meillä oli tekniikkakerta. Teemoina oli puomi, erikoisesteet: rengas, okseri, pituus. Näillä hypyillä tehtiin eri ohjauksia: valssi (tiukalla käännöksellä), ihmisnuoli sekä takaaleikkaukset. Aloitimme puomista, halusin saada selvyyttä alastulon paikkaan. Sillä jos en sano koske niin BJ ei ehkä pysähdy. Tehtiin siis pelkästään alastuloa, palkkaa jalkojen väliin, sillä tuntui että palkka oli liian usein? tullut eteen ja valahtaa siksi pitkäksi. Sitten oli renkaan vuoro, sillä ei ollut ongelmia. Oman ajoituksen kanssa kylläkin, ajauduin liian lähelle rengasta ja siksi BJ ei tiennyt mihin käännytään. Nuolessa huomasin, että BJllä löytyy jarru :D Okserissa ei mitään mainittavaa (ok), hyppää oikein ja pituudella BJ oli jo niin poikki, ettei se jaksanut oikein keskityttyä, mutta jokainen ohjaus onnistui :)

Tunnarin treenaaminen ollaan aloitettu. Kun maassa on vielä lunta käytän apunani pupunheinää. Ainakin näillä toistoilla BJ käytti selvästi nenäänsä. Siispä tästä jatketaan.

Tokotreeneissä tehtiin avoimen liikkeet koemaisesti. Seuruu oli ihan perseestä, sitä tarvii alkaa taas treenailemaan (okei, sen treenaminen onkin ollut tauolla). Luoksetulo stoppeineen erinomainen, samoin hyppy, nouto sekä paikallaolo. Vielä jääviin tarvii selvästi varmuutta, että voin liikkua missä vain ja  herra pysyy paikalla kuin tatti :) Kaukoissa peppu liikkuu ihan hirveesti, tähän on puututtava.

Sunnuntaina oltiin kisaamassa TSAUn järjestämissä neljässä startissa. Pakkasta oli aamusti liki 20 ja mietin viitsiikö sitä lähteä. Radat olivat kivoja ja meillä oli mukavaa. Ekalla radalla vitonen, Allu ehti edelle ja jouduin koukkaamaan sen yhdelle hypylle, toisella radalla nolla, mutta 0,6 yliajalla :| kaksi viimeistä oli sitten hylättyjä (ekalla Allun jukuripäisyys ja viimeisellä oma moka). Eipä ole muuta sanottavaa kisapäivästä :D

Päätin ottaa doboiluun Allun mukaan kun BJ on selvästi selkä jumissa. Huomasi ettei olla yhteistreenaamassa oltu, kauheaa tuijottelua suuntaan ja toiseen :D sentään teki mun kanssa ja kuulemma liian osaava :D

BJn kanssa aletaan opettelemaan paimennusta. Pojalla on selvästi syttynyt lamppu päänupissa ja aletaan katsoa mihin meidän tie vie lampailla. Nyt ollaan jatkettu kaarien tekemistä sekä tasapainon hakemista. Pikkaisen tuntuu poikaa jännittävän, sillä syöksyilee lampaita kohti kaarroksissa (katsoo lampaita vaikka ei saisi katsoa kuin silmäkulmasta), mutta asiaan ollaan heti puututtu, kaarrosten tulee pysyä tietyllä säteellä ympyrässä. Ja nyt alkoi tasapainon hakeminenkin luonnistua.

Ratakurssikerran veti tällä kertaa Timo Liuhto. Radassa oli paljon mutkia :D Ekalla viidellä esteellä oli pakkovalssi, vekki ja saksalainen :D muutenkin radalla oli pitkiä suoria sekä persjättöjä. Allun kanssa keppikulmat tuottaa hankaluutta, olen selvästi jättänyt muutamat asiat treenaamatta, sillä Allu e osannut hakea kepeille :I  lisäksi taas varmistelin aivan liikaa ja siksi olin monissa kohdissa jäljessä. Takakiertoihin lähetystä saa alkaa treenaamaan pitemmällä etäisyydellä, ehkä voisi sanoa, että irtoamista yleensäkin. Treeni meni mukavasti ja Allu kuitenkin osaa lukea rataa ja ottaa/lukitsee loogisimman esteen.

Suuntasimme lauantaina 16.3. Kirkkonummelle kisaamaan. Minit ja medit kisasivat samaan aikaan. Ekoilla radoilla oli hauska putki-putki ja puomi erottelu :D selvittiin Allun kanssa ihan ok, vaikka hylätyksihän se sitten lopulta meni -.- Allulla on niin kova hinku mennä aina kontakteille, vaikka putketkin ovat sen mieleen, kyl oma liikeki vähän jäi mut... vois irrot vähän paremmin. B- ja C- radat voitkin katsoa :O) saatiin sentään mein eka hyppärinolla \0/

Doboilu jatkuu vielä muutaman kerran ja päätin touhuta Allun kanssa, sen kanssa ollaan kuitenkin oltu tosi vähän, kyl pikku poika nauttii ku otan vaan sen mukaan ;) joka kerta lisätään vähän haastetta...

BJn kanssa ollaan tehty kaukoja. Nyt olen saanut luotua oikean ilmeen. Olen aikaisemmin tenhyt liian kaavamaisesti ja tylsästi, kumma kun koira jäätyy. Nyt se ymmärtää mistä on kyse, kun matka alkaa olemaan 10metrissä niin voin alkaa lisäämään mukaan seisomista. Allun kanssa kaukot junnaa paikallaan, ei se pikku sipuli voi olla niin putkiaivo, vai voiko? katsotaan viittitäänkö mennä korkkaamaan sen kanssa avoimen koe kesällä. Hmm..

:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti