tiistai 22. huhtikuuta 2014

Joko se kesä tuli?

Turussa oli pääsiäisenä mukavat lämpötilat, melkein tekisi mieli valittaa, että oli liian kuuma ;)

Pääsiäisenä olin ilmoittanut BJn TSAUn kisoihin 4 startille sekä Allu 2. Maanantaiksi saatiin BJlle 2 starttia ATTlle. Olen kokonaisuudessa erittäin tyytyväinen meidän yhteistyöhön kummankin kanssa. Mitään suurempia virheitä ei tullut, Allun kanssa oli pienestä virheestä kiinni tuplanolla ja kovassa porukassa on mukavaa sijoittua viidenneksi :) BJn kanssa sitten tehtiin kunnon tuplanollat, harmiksi saatiin vain yks LUVA, porukalla oli niin hurjat ajat et jäätiin vasta viidenneksi. Mutta meillä o aikaa ja jos tää yhteispeli oikeesti sujuu näin jouhevasti, niin en valita.

Huhtikuun alussa olin BJn kanssa Tarja Melakarin koulutuksessa. Halusin ottaa ns. kuunteluharjoitusta ruudun ja ohjatun kanssa. En ole itse oikein sisäistänyt ennakoivia apuja ja nyt sain kyllä kuulla kunniani, joten heti koulutuksen jälkeen otin kynän ja paperin kauniiseen käteen ja raapustin jokaiselle liikkeelle omat ennakoivat sanat/liikkeet(silitykset). BJllä oli ihan hyvä haisu asioista, mutta kun välillä jää ruutu päälle ja mitään muuta ei muka voi tehdä :D tätä hiottiin ja sain muutamia vinkkejä jatkoon, joko alkaisi toimia. 
Toisella kierroksella otin paikallaoloja, ne on BJ todella vaikeita, se ei lähde pois, mutta keksii kaikkea omaa kivaa (nuuskii, pyörii). Maassa ololle tuomioksi tuli leuan maahanlaitto, jota itsekin mietin kun mikään palkka ei tunnu kiinnostavan oli se sitten lelu,ruoka tai leikki, härvääminen alkaa heti minun hävittyä näkyvistä. Istumista en ole saanut pilattua pahasti, sille vaan tarvii tehdä vähän yllätyksellisempää paikallaoloista niin se jaksaa istua sen pari minuuttia. 

Olin myös kisaamassa Riihimäellä, siellä oli pari kakkosten rataa Martti Salosen käsialaa, ekalla radalla jäätävää perseilyä ja hyllytettiin heti kolmannella esteellä, toisella radalla itse myöhästyin sekuntin ja siitä harmillinen vitonen, sijoituttiin kolmenneksi. 
Samalla reissulla poikkesin Allun siskopuolen omistajan luona. Hän on tehnyt schipperkensä kanssa historiaa ja tehnyt siitä kuudella startilla tokovalion. Pakko sanoa, että kun katsoin heidän työnkentelyä, oli se upeaa katsottavaa. 
Allun kanssa aloitettiin kehääntulolla (tämäkin on jäänyt omasta treenauksesta täysin pois, en oikeastaan ole ajatellut että tätäkin olisi syytä treenata), tällä tavalla saatiin aktiivinen/vilkas koira näkemään kenttä ennen kuin aletaan töihin, työmoottoria ei sinäänsä puutu, mutta jos kenttää on pakko katsoa ei työskentelystä tule mitään. Jätin Allun kehän laidalle olemaan ja kun kutsu kehään tuli käskin Allun sivulle, se tuli nopeasti ja innokkaasti viereen tiukalla katsekontaktilla. Sain heti palautetta kehumisesta/koiraan katsomisesta, ihme kun perusasento hieman pyörii, kun koira katsoo hartioita, jotka liikkuvat koko ajan. Ryhti on suora, koiraan saa katsoa, mutta kehut/palkka tulee ainoastaan eteen katsottaessa. Tämä alkoi heti toimia, Allu alkoi pysymään oikeassa kohdassa, edistäessä otin pari askelta taakse, korjaa itse. Jäävät olen opettanut Allulle huonosti, etenkin maahan meno on todella hidas, kesäksi otan projektiksi opettaa sen uudestaan vaikka oravan avulla. Yritettiin miettiä miten sitä saataisiin nopeammaksi, mutta treeniaikana edistystä ei saatu ollenkaan. 
Lopuksi otin ruutua, sain neuvoja miten pikku koiran kanssa kannattaa edetä, sillä niille ruudun hahmottaminen on paljon vaikeampaa kuin esim. bordercollielle. Allulle tehtiin helppoja ruutuun lähetyksiä ja paikan hakua taputtamalla ja ruohikko vain pöllysi sipulin mennessä ruutuun. 
Koutsi ihasteli Allun taistelutahtoja ja ihmetteli mihin hänen oman sipulin tahto oli jäänyt, kun Allu oli niin tulta ja tappuraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti