tiistai 15. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, uudet kujeetko?

Meillä vuosi vaihtui leppoisissa merkeissä, kummallakaan koiralle ei (onneksi) ole minkäänlaita herkkyyttä paukkuihin, kummatkin nukkuivat ketarat ojossa :D
Joulunaika vietettiin lepoaikana, enimmäkseen käytiin eri mittaisilla lenkeillä javaan oltiin. Tai koirat oli, itse vietin aikanani töissä.
Kun vuosi on nyt sitten vaihtunut niin monet kurssit alkavat. Meilläkin on alkanut toko ja agility "tiukka" treenaaminen.

Vuoden ensimmäiset kisat käytiin liitelemässä Vantaalla, HYL, 0-yliajalla (+0,42s) sekä HYL. En voi olla kuin tyytyväinen sillä viime joulua ennen käytiin viimeksi Allun kanssa treenaamassa ja siitä suoraan kisoihin näkemättä yhtäkään estettä :D

Suuntasimme koiruuksien kanssa tokokisoihinkin. Tätä ennen olin käynyt möllitokokokeessa BJ kanssa ja sen suoritukset olivat lupaavia (10 kk erittäin ;)) Siksi en ja en muutenkaan halunnut ottaa paniikkia/jännittämistä (sen pienen normaalijännityksen lisäksi). Tämä oli minulle ja koiralle kokemus, tuli tulokseksi mikä tahansa. BJ suoritti luoksepäästävyyden ja paikalla makuun erinomaisesti. Oman vuoron alkaessa, ohjaaja (minä) vähä käveli tönkösti eikä pisteet kuvannut todellista osaamista, BJlläkin tuntui olevan omanlaista jumittamista. Muuten suoritukset olivat hyviä häiriöön nähden. Tuloksena 153 pist ALO2 :)

BJ kävi tänään lampailla. En asettanut mitään tavoitteita asialle, halusin vain nähdä onko ikä tehnyt tehtävänsä. Jo heti lampaat nähtyään BJ alkoi "paimentaa", nuoren kokemattomat ryntäilyksi minä sitä nimittäisin. Pääsimme aitaukseen ja lähdettin harjoittelemaan rauhallista kuljettamista ja nurkissa käännöksiä, vieläkin turhan paljon puski eteen/lampaille. Päätettiin otta lampaat keskelle ja saada BJ kiertämään lampaita oikealle tai vasemmalle. Aluksi autoin BJ:tä oikealle etäisyydelle ja kepin merkitystä. Hetken päästä päästettiin poika jo vapaaksi ja toistettiin sama harjoitus, nyt se siirtyi laukkaamaan kohtuu nättiä ympyrää lampaiden ympärillä ja minä yritin (oikeasti tosissani) näyttää suuntaan, suunnanvaihdoksetkin onnistuivat oikein hyvin ja pidimme pienen tauon. Tätä ennen nuori pässi tuli ottamaan miehestä mittaa ja pukkasi BJ suoraan päähän. No, ei se mitään, kyllä koiran tulee tietää että siellä on pukkaajiakin, rauhallisesti kävimme "ajamassa" pässi omalle paikalleen ja tällä saimme vahvistettu, että koira (BJ) on se joka sanoo kaapin paikan :DD Kerta oli todella antoisa, sillä nyt selkeästi näytti siltä, että BJ toimi vietin avulla, jee!!!

Viikonloppuna on vuoden ensimmäinen näytelmä, BJ pääsee ainoastaan kehään, sillä Allulla karva ei ole parhaimmillaan ja turha sitä valiourosten kanssa o mennä kisaamaan :P Kyllä tässä on suunnitelmia heitetty kevääksi, katsotaan vaan mitkä kaikki niistä oikeasti toteutuu ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti